Emmas Skönhets Logotype

Lash 'N' Brow - Yrkesutbildningar i fransförlängning

Grundkurs Singel & Volym

Lash 'N' Brow Academy

Lash ‘n’ Brow Store & Academys Grundutbildning i fransförlängning är ett utmärkt steg in i skönhetsbranschen. Vår stora grundutbildning i fransförlängning ger dig totalt hela 6 lärarledda dagar på skolan, fullt stöd under din praktiktid, e-portal lärarstöd och egenstudier samt självklart obegränsad support även efter utbildningen.

Du kommer under utbildningen få lära dig att behärska både singelfransar och volymfransar.

Under dina utbildningsdagar hos oss varvar vi teori med praktik, men fokuserar på det praktiska själva fransförlängningen. Förbered dig gärna redan nu på att utbildningsdagarna är oerhört intensiva och kommer kräva stort engagemang, även kvällstid då läxor förekommer.

Lash ‘n’ Brow Store & Academy har som första utbildning i Sverige valt att förlägga en stor del av det teoretiska online, detta sker i vår e-portal där vi genom bilder, video och text gör ordentliga djupdykningar i de olika avsnitten, det är även här lärarna går igenom era arbeten och bedömer era arbeten visuellt.

Genom att klara de olika delproven och ta del av allt material online betygsätts du som elev och kan själv följa din utveckling mot drömyrket -Fransstylist!

Kursplan

Dag 1-4

Teori och praktik på skolan, därefter 3mån praktik men stöd och support via e-portalen där vi tillsammans följer din utveckling och gör djupdykningar i de olika teoretiska bitarna.

Dag 5

Supportdag på skolan, här går vi igenom och korrigerar teknik, frågor och svar samt bygger ett nyset som bedöms efter SM i Fransförlängnings officiella poängprotokoll.

Dag 6

Slutprovsdag, Teoretiskt och praktiskt slutprov. Vid avklarat slutprov med godkänt resultat ges därefter certifikat i både singel och volymfransar och du är därefter utbildad Fransstylist!

(Självklart har du fortfarande tillgång till vår support och stöd under din fortsatta resa inom skönhetsbranschen även efter kursavslut.)

Alla elever erhåller ett stort startkit värt: 7995kr

Samt livslång studentrabatt på 10%

Grundkurs Singelmetoden

Lash 'N' Brow Academy

Viktigt

För att kunna gå utbildningen Grundkurs Singelmetoden med klassisk teknik behöver du göra en läkarundersökning för att få ett ”Tjänstbarhetsintyg för Härdplaster”. Detta gör du på företagshälsovården i din kommun. Har du svårt att hitta någon som utför detta står vi gärna till tjänst med information om vart du kan vända dig.

Kursplan

Dag 1

Härdplast samt teori

Dag 2

Teori samt praktisk övning på docka och modell

Dag 3

Praktisk övning på modeller

150 timmar praktik

Dag 4

Praktikdag samt 2D fransförlängning med enklare teknik (Ej att förväxla med riktig volymteknik)

2D ger ett lite fylligare resultat till dina klassiska set och gör dig mer attraktiv på marknaden. 2D räknas som en volymteknik, men är så pass enkel att vi känner att vi kan erbjuda våra elever detta redan under praktiken. Detta förutsätter naturligtvis att man redan hanterar klassisk fransförlängning korrekt varför vi ej erbjuder detta innan vi anser dig redo.

Dag 5

Efter dina 150 timmar praktik gör vi ett teoretiskt samt praktiskt slutprov för att sedan certifiera dig till Fransstylist.

Support

Under hela din utbildningstid finns vi tillgängliga för tips och råd. Vi erbjuder full support, via vårt egna forum, telefon eller om det behövs, praktisk övning i salongen. Du som elev är alltid välkommen till oss för att få hjälp om du fastnat och inte kan komma vidare.

Grundkurs Volym

Lash 'N' Brow Academy

(För att gå utbildningen Grundkurs Volym behöver du ha en grundcertifiering i singelteknik. Vi rekommenderar att du har arbetat som franstekniker i minst 6 månader innan du tar denna kurs. Har du arbetat mindre än detta ber vi dig skicka in högupplösta bilder på ditt arbete för en individuell bedömning. Bilderna skickar du till )

Kostnad: 7995kr alt, 2995kr vid bokning av plats och resterande belopp senast 7 dagar innan kursstart. Observera att anmälningsavgiften om 2995kr ej är återbetalningsbar.

Kursplan dag 1-2: Vi varvar teori och praktik under första dagen och går där igenom allt för att du skall känna dig trygg nog att kunna utföra arbetet på modell. Vi går igenom produkter, pincetter, hur du utformar en fransförlängning med volymfransar efter kundens egna förutsättningar. Under andra dagen arbetar vi uteslutande på modeller, självklart under översyn av lärare som hela tiden är med er och tipsar, justerar och övervakar ert arbete. Efter dessa 2 dagar är ni sedan redo för praktik på er egen salong, ni kan alltså direkt efter utbildningen ta emot kunder! Beroende på hur många kunder ni har per vecka bestämmer vi sedan en dag gemensamt för certifieringsprov i våra lokaler. Vi kommer under hela perioden att hålla kontakt via mail och vårt slutna facebookforum. Under utbildningen arbetar vi alltid med en mix av olika kurvor och med flera olika tekniker för att du som elev skall få en så bred grund som möjligt att stå på när du skall utföra behandlingarna själv.

Kursplan Dag 3: Nu skall du som elev känna dig såpass säker att du kan utföra ett certifieringsprov. Vi börjar dagen med provet, som sedan bedöms efter samma protokoll som används vid franstävlingar och därefter går vi igenom alla punkterna gemensamt och diskuterar vad som kunde gjorts bättre (om det behövs) och går igenom eventuella frågor du som elev kan ha där vi måste visa praktiskt hur man går tillväga.

Övrig info: I Grundkurs Volym har vi ej inkluderat någon härdplastutbildning då detta är en vidareutbildning och härdplastutbildning är något som inkluderas i grundkursen för singelfransar. Skulle ni mot förmodan inte ha någon härdplastutbildning så kan vi erbjuda detta på kvällstid för ett fördelaktigt pris. Meddela gärna detta vid bokning av kurs.